Vissengraatopvlecht met linten

by

Niet een vissengraatinvlecht, maar een vissengraatopvlecht en dan ook nog met linten!! Heel leuk om te maken, maar het is wel meer een creatie voor de gevorderde vlechter. De vissengraatvlecht is een vlecht waarbij de basis uit twee strengen bestaat. Van de ene kant gaat een plukje naar de streng aan de andere kant en in dit geval gaat het onder langs en dan ook nog via de linten. Wil je weten hoe deze vlecht gemaakt moet worden? Lees de instructie en bekijk het instructiefilmpje. Laat me weten wat jullie ervan vinden!

Vissengraatopvlecht met lintenVissengraatopvlecht met linten


Benodigdheden voor deze vlecht
Borstel
Kam
2 linten of 1 langer lint
Klein elastiekje

Benodigde tijd ongeveer 10 minuten

Instructie
1 Pak een begin pluk en zet hier midden onder het lint vast met een elastiekje.
2 Verdeel de begin pluk in twee strengen en leg de strengen naast het lint, zodat je volgende volgorde in je handen krijgt. Linker streng, linker lint, rechter lint, rechter streng.
3 Breng de rechter streng via het lint naar de linker kant. Ga hierbij over het rechter lint en onder het linker lint.
4 Nu breng je de linker streng onder deze steng door via het lint naar de rechter zijde. Hierbij ga je over het linker lint en onder het rechter lint.
5 Pak een nieuwe pluk aan de rechterzijde en verplaats deze via het lint naar de linker kant (vanaf rechts gezien: over het eerste lint en onder het tweede lint.)
6 Pak nu een nieuwe pluk aan de linkerkant en verplaats deze via het lint naar de rechter kant (ook weer over en onder.)
7 Je hebt nu aan beide kanten 4 strengen. Doe stap nogmaals tot je aan de linkerkant 3 strengen hebt en aan de rechterkant 2 strengen.
8 Pak de streng die links bovenaan ligt en breng deze onder de andere twee strengen door naar beneden. Voeg haar toe aan deze streng en breng het via het lint naar rechts.
9 Pak de streng rechts bovenaan en breng deze onder de ander plukken door naar beneden. Voeg er haar aan toe en breng het geheel via het lint naar de andere kant.
10 Herhaal de stappen 8 en 9 tot al het haar is toegevoegd.
11 Ga vervolgens verder met het doorvlechten van de vijf strengen via de linten.
12 Zet de vlecht aan de onderkant vast met een elastiekje. Van de uiteinden van het lint kan je een leuke strik maken.

Instructiefilmpje

Linten vervangen voor haarstrengen
Ook misschien leuk om een keer te proberen… de linten vervangen voor haarstrengen. Lijkt op deze manier erg op de “Zipper Braid”, maar is toch net weer iets anders.

Vissengraatopvlecht via twee haarstrengenVissengraatopvlecht via twee haarstrengen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *