Diagonale zeven strengenopvlecht

by

Scroll down for the English version.

Deze week vond ik op Instagram een foto van een prachtige vlecht. Een vlecht gemaakt door een hairstyliste uit Oekraïne (IG: @veselovatskaya_nastia). Ik herkende de vlecht niet, dus ik wilde proberen om erachter te komen hoe het geheel in elkaar zat. Eerst begon ik op YouTube met het zoeken naar een instructievideo voor deze vlecht, maar dat is best wel moeilijk als je niet eens weet hoe de vlecht heet. Gelukkig ben ik inmiddels best wel goed in het namaken van een vlecht vanaf een foto, maar dat kan soms wel een tijdrovende klus zijn: foto bestuderen, strengen tellen, welke streng gaat over, welke streng gaat onder, vlecht uitproberen op mijn oefenhoofd, foto verder bestuderen, etc. Wel leuk om er dan aan het eind van de avond toch eindelijk achter te komen! ….Hoewel, dat denk ik… Het blijft een foto, dus zeker weten doe ik het niet… Maar ik ben zeker blij met het resultaat en ik heb toch ook weer een nieuwe zeven strengenvlecht geleerd! Wat vinden jullie hiervan?

Hieronder een aantal foto’s van de vlecht nagemaakt zoals ik het had gezien op Instagram.
Diagonale zeven strengenvlecht

Diagonale zeven strengenvlecht
Diagonale zeven strengenvlecht
Diagonal 7-strand Dutch braid

This week I found this beautiful multiple strand braid photo on Instagram. A braid made by a hairstylist from Ukraine (IG: @veselovatskaya_nastia). I didn’t recognize the braid, so I had to figure out how to make it. First I searched for a video tutorial on YouTube, but that’s quite hard when you don’t have a name for the braid or anything. Fortunately I have become quite good in recreating a braid from a picture. However it can be a very time-consuming activity…: studying picture, trying to count the strands, which strand goes over, which strand goes under, trying the braid on my mannequin head, studying the picture again etc. You know, it’s a lot of fun when you eventually figure it out! Well, I think I’ve figured it out… it’s still just a picture, so I’m not totally sure if I actually did… However I’m very happy with the result and I did learn a new seven strand braid! What do you think of this braid?

Some pictures of my recreation of the braid I had seen on Instagram
Diagonale zeven strengenvlecht

Diagonale zeven strengenvlecht

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *