Vlechttutorial #2 | Invlecht in staart

by

Mijn dochter Zara, mijn haarmodel, wil sinds kort heel graag ook zelf leren vlechten. Ze is net 10 jaar geworden en het leek haar opeens leuk om ook heel goed te leren vlechten en dit te combineren met een YouTube kanaal. Ze wil hierop namelijk al haar geleerde vlechten laten zien, zodat iedereen dit kan nadoen en meedoen. Ik ga proberen om haar stap voor de stap de vlechttechnieken bij te brengen. De ” Invecht in staart” is de tweede vlecht die ik haar heb geleerd.

Kan jij al invlechten? Als je dit wilt leren dan heb ik een tip: oefen het invlechten eerst in een staart! Zo hoef je niet gelijk met een hele grote hoeveelheid haar te werken. Het bij pakken, wat je bij het invlechten moet gaan leren, is veel gemakkelijk te doen met een staart. Op deze manier maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Zara kan nog wel eens snel afhaken als iets niet snel genoeg lukt, dus voor haar was dit een goede vervolg stap. Deze nieuwe vlecht heeft voor haar dan ook geen frustratie momenten opgeleverd.

Invlecht in staart

 

 

 

 

 

Voor de invlecht in een staart moet je natuurlijk eerst een prachtige staart maken! Wat ook leuk is, is om dan het elastiekje te verbergen met een plukje haar. Hiervoor hebben wij hieronder een pictorial gemaakt. De topsy tail (ja zo heet dat ding) steek je door de staart, vervolgens pak je een klein plukje haar uit de staart en sla je deze één of twee keer rond het elastiek. Hierna gaat het laatste gedeelte van het plukje door het ringetje van de topsy tail en tenslotte trek je deze met het einde van de topsy tail door het elastiek. Het plukje zit nu goed vast.

Elastiekje bedekken met topsytail

 

 

 

 

 

 

 

 

Oké, hoe maak je nu een invlecht in een staart… Zorg ervoor dat de staart goed is door geborsteld. Nu pak je in het midden van de staart je begin pluk. Deze begin pluk deel je in drie strengen. Eerst maak je een klein beginnetje van de gewone vlecht en daarna ga je om en om haar toevoegen. Als je de linker buitenstreng over de middenstreng legt en alle strengen even in één hand houdt, dan kun je met je andere hand een plukje uit de staart pakken en dit toevoegen aan deze pluk die je net hebt verplaatst. Met de linkerhand die vrij is pak je daarna de  strengen over van de rechterhand. Met rechts sla je de rechter buitenstreng over de middelste streng en vervolgens pak je met je rechterhand een nieuw plukje haar en voeg je deze toe aan de verplaatste streng. Zo ga je verder met het invlechten van de hele staart. Probeer de hele staart in de invlecht te verwerken en probeer hierbij het haar goed te verdelen, zodat je niet hoeft de eindigen met dikke of juist dunne plukken.

Zara laat in haar filmpje zien hoe zij het elastiekje verbergt met een topsy tail en hoe zij de invlecht in staart maakt. Wij hopen dat jullie nu ook kunnen leren invlechten!

Als je geen vlechtinstructievideo’s van Zara wilt missen, abonneer dan gratis op haar YouTube kanaal! Een like vindt ze natuurlijk ook erg leuk!

Laat je ons weten of jouw invlecht in staart is gelukt? Tag je foto dan met (één van) de volgende hashtags: #zaravlechtin of #zarasinvlechtinstaart, dan kunnen wij jullie creaties zien!

Succes! Groetjes, Niké

Invlecht in staart Invlecht in staart

BewarenBewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *