Vlechttutorial #3: Potloodvlecht

by

Mijn dochter Zara, mijn haarmodel, wil sinds kort heel graag ook zelf leren vlechten. Ze is net 10 jaar geworden en het leek haar opeens leuk om ook heel goed te leren vlechten en dit te combineren met een YouTube kanaal. Ze wil hierop namelijk al haar geleerde vlechten laten zien, zodat iedereen dit kan nadoen en meedoen. Ik ga proberen om haar stap voor de stap de vlechttechnieken bij te brengen.
De “potloodvlecht” is de derde vlecht die ik haar heb geleerd.

Potloodvlecht

Als je de invlecht al hebt geoefend of misschien nog aan het oefenen bent, dan zou je deze potloodvlecht kunnen uitproberen! Dit is echt één van mijn favoriete snelle vlechten. Een fijne vlecht voor op een schooldag en het resultaat is altijd leuk. Zara had wat variatie nodig tijdens het oefenen van de invlechttechniek en dit was een goede afwisseling. Qua techniek gaat deze vlecht niet een stapje verder, je bent namelijk gewoon weer aan het invlechten, maar het vlechten met het potlood en het toffe effect van het potlood, maakt het een stuk leuker!

 

Ik vind de vlecht erg mooi en ik niet alleen, want Zara krijgt altijd veel leuke opmerkingen over deze bijzondere staartvlecht. Weer zo’n leuke en simpele vlecht en nee… ook deze heb ik helaas  niet zelf verzonnen….

We blijven het vlechten dus nog even oefenen in een staart. Het potlood wordt dwars door het haar gestoken, boven het elastiek. Zorg ervoor dat je een lang potlood pakt met een goed puntje, zodat je het goed door het haar kunt steken. Ook bij deze haarcreatie is het leuk om het elastiekje dat je voor de staart hebt gebruikt, te verbergen. Hoe wij dit doen, kun je hieronder nog even zien in de pictorial en ook doet Zara dit voor in haar vorige filmpje: Vlechttutorial #2: Invlecht in staart.

Elastiekje bedekken met topsytail

 

 

 

 

 

 

 

Als je een mooie staart hebt gemaakt en je het potlood door het haar hebt gestoken, dan kun je beginnen met de vlecht. Je pakt een plukje in het midden van de staart en deze verdeel je in drieën. Maak vervolgens een klein beginnetje van de gewone vlecht. Nu ga je bij het bijpakken het potlood gebruiken. Je moet namelijk het plukje, dat je gaat toevoegen aan de vlecht, rondom het potlood draaien. Eerst onder het potlood en dan bovenlangs, terug naar je vlecht. Voeg de pluk verder toe op de normale manier. Hierna doe je dit aan de andere kant. De nieuwe streng gaat onder het potlood door en daarna bovenlangs terug naar je vlecht. Het invlechten vervolg je op deze manier. Je kunt proberen om de hele staart op deze manier in te vlechten, maar een gedeelte van de staart op deze manier invlechten is ook al erg leuk.

Zara laat in haar derde vlechtfilmpje zien hoe zij de potloodvlecht maakt. Wij hopen dat jullie straks ook deze leuke potloodvlecht kunnen maken en dat jullie deze vlecht net zo leuk vinden als wij! Vind je de video leuk? Like if you like!!

Als je geen vlechtfilmpjes meer wilt missen, dan kun je natuurlijk abonneren op Zara’s YouTube kanaal: Zara Vlecht-in. Je krijgt dan een melding als er een nieuwe video op staat.

Natuurlijk zouden wij ook graag jullie haarcreaties willen zien! Maak daarom een foto van jouw potloodvlecht en zet hem op Instagram. Gebruik daarbij de hastags: #zaravlechtin en #zaraspotloodvlecht.

Succes! Groetjes, Niké

Potloodvlecht Potloodvlecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *